Zmień język

NUTREND FLEXIT DRINK 3x400g FLEX STAWY GLUKOZAMINA

NUTREND FLEXIT DRINK 3x400g FLEX STAWY GLUKOZAMINA
Cena 115,00 zł
Dostepnosc Dostepny
Truskawka
pomarańcz
brzoswkinia
grejfrut
Dodaj do Koszyka
Sprawdź koszty wysyłki
Kurier8,00 zł
Poczta8,00 zł
Odbiór osobisty Bielsko-Biała2,00 zł
Paczkomaty10,00 zł

DOSTĘPNE SMAKI:

GREJPFRUT, POMARAŃCZ, BRZOSKWINIA, TRUSKAWKA;

 

PROSIMY O PODANIE KOLEJNOŚCI SMAKÓW W PRZYPADKU BRAKU SMAKU WYŚLEMY KOLEJNY Z LISTY.

  • -zmniejsza dolegliwości bólowe stawów
  • -stymuluje pracę komórek uczestniczących w tworzeniu tkanki łącznej
  • -poprawia ruchomość i elastyczność elementów stawowych

Nutrend Flexit Drink to wyjątkowo tani suplement o kompleksowym działaniu - chroni, odżywia i regeneruje tkankę łączną - stawy, torebki stawowe, chrząstki, ścięgna, więzadła oraz tkankę kostną.

Skutecznie chroniąca stawy odżywka Nutrend Flexit Drink zawiera podstawowe elementy budulcowe oraz prekursory tkanki chrzęstnej: siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny, białka i peptydy kolagenowe, aminokwasy, a także witaminy: C, B6 stymulujące regenerację tkanki łącznej, kwas hialuronowy - nawilżający przestrzenie międzykomórkowe, zwiększający odporność stawów na ciśnienie zewnętrzne.

Suplement regenerujący stawy Nutrend Flexit Drink zawiera także łatwoprzyswajalne formy wapnia i magnezu - zapobiegające powstaniu osteoporozy oraz witaminę D3.

Białko kolagenowe (hydrolizat żelatyny) stanowi źródło szerokiego spektrum aminokwasów i peptydów współuczestniczących w tworzeniu kolagenu. Kolagen zapewnia właściwy rozwój, odżywia i chroni elementy stawowe.

Poprawia kondycję włosów, skóry i paznokci. W tej skutecznej odżywce regenerującej stawy zastosowano 97% enzymatycznie szczepiony hydrolizat żelatyny o wysokiej wartości biologicznej, lekkostrawny, łatwowchłanialny i natychmiast wykorzystywany przez organizm. Chrząstka, ścięgna i więzadła zawierają białko kolagenowe.

Stawy muszą wiec otrzymywać białko kolagenowe, które jest niezbędne do budowy chrząstki stawowej zapewniającej prawidłową ruchomość stawom. Uprawianie sportu jest uciążliwe dla stawów. Ciągłe ich obciążanie powoduje, że chrząstka stawowa ulega zcieńczeniu.

Badania naukowe pokazują, że żelatyna utrzymuje aminokwasy w chrząstce w formie niezmienionej i zabezpiecza ją przed uszkodzeniem. Objawami niedoboru aminokwasów tworzących kolagen jest ból stawowy, łamliwość paznokci i włosów.

Regularne przyjmowanie produktów ochraniających stawy zapewnia elastyczność skórze i tkance łącznej. Kolagen utwardza tkankę łączną i równocześnie zapewnia skórze odpowiednią wilgotność, aby nie dopuścić do wystąpienia cellulitu.

Glukozamina powstaje w organizmie z glukozy. Wpływa korzystnie na ruchomość stawów oraz stymuluje syntezę tkanki łącznej. Glukozamina ogranicza procesy kataboliczne w obrębie chrząstek stawowych. Uczestniczy w tworzeniu mazi stawowej, umożliwiającej ruch w stawach i chroniącej elementy stawowe przed trakcją.

Glukozamina jest prekursorem chondroityny.Glukozamina i chondroityna jest ważnym składnikiem mazi stawowej. Poza tym, glukozamina jest składnikiem chrząstek, tkanki łącznej i innych ważnych tkanek, szczególnie tych związanych z aparatem ruchu. Wraz z postępującym starzeniem się oraz w wyniku różnych urazów i procesów chorobowych składników tych zaczyna w stawach brakować.

Gdy organizm nie dysponuje wystarczającą ilością glukozaminy, maź staje się rzadsza i bardziej wodnista, stawy nie są wystarczająco smarowane i są bardziej podatne na wyeksploatowanie i uszkodzenia. Inne elementy cierne naszego układu kostnego jak krążki międzykręgowe (dyski) podlegają podobnym procesom.

Problem jest tym bardziej odczuwalny im bardziej intensywny tryb życia prowadzimy. Najczęściej niedobory glukozaminy wiążą się z chorobą reumatyczną, zwyrodnieniową stawów oraz z urazami w sporcie i przy pracy fizycznej.

Wyobraź sobie przegub (np. w samochodzie), który pracuje intensywnie, obracając się i przenosząc obciążenie. Jeżeli elementy cierne będą dobrze nasmarowane wysokiej jakości smarem, przegub będzie pracował długie lata bez uszkodzenia. Jeżeli natomiast smar z jakichś przyczyn zniknie, lub stanie się rzadki, bardziej wodnisty - szybko dojdzie do uszkodzenia, przegrzania i poważniejszej awarii.

Uzupełnienie niedoborów glukozaminy i chondroityny pomaga skutecznie "naprawić" uszkodzone stawy i tkanki. Maź stawowa, odpowiednik smaru w przegubie, zaczyna znów skutecznie spełniać swoją funkcję. Stawy przestają boleć. Leczenie przebiega sprawniej i skuteczniej. Odzyskujemy kondycję i możliwość swobodnego poruszania się.

Siarczan chondroityny buduje i regeneruje tkankę łączną. Zapewnienie właściwego poziomu poprzez uzupełnianie diety, intensywnie chroni chrząstki przed zwyrodnieniem, co udowodniły badania naukowe. Siarczan chondroityny jest podstawowym składnikiem kości.

Ma ogromny wpływ na wytrzymałość i sprawność stawów - zwiększa odporności zarówno chrząstki, jak i kości na mikrourazy. Kolagen jest podstawowym białkiem w naszym organizmie, składnikiem ścięgien, stawów i chrząstek.

Tworzy zewnętrzną część tkanki łącznej. Dzięki właściwościom wiązania w sobie wody działa jak struktura hydrostatyczna co pozwala zachowywać się jej jak gąbka i amortyzować ruchy kości co zmniejsza bóle stawów i pozwala na prawidłową ich pracę.

Kwas hialuronowy jest głównym składnikiem masy międzykomórkowej płynu stawowego w chrząstce. Dodaje miękkości, elastyczności i lepkości. Struktura molekuły kwasu hialuronowego ma właściwości, nawet przy niskim stężeniu, wiązania wielu molekuł wody podczas tworzenia żelu, zwiększającego odporność tkanki łącznej na ciśnienie zewnętrzne.

Kwas hialuronowy - to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Tworzy z wodą gęsty śluz lub żel. Kwas hialuronowy jest w stanie związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa i z tego powodu jest stosowany w produktach kosmetycznych jako jeden z najbardziej wartościowych czynników nawilżających. Już 1% roztwór wodny kwasu hialuronowego ma właściwości żelujące.

Kwas hialuronowy uzyskiwany jest z kogucich grzebieni lub wytwarzany biotechnlogicznie. Kwas hialuronowy pełni funkcję nawilżacza w kosmeceutykach - wiąże wodę, chroni przed wysuszeniem, wygładza naskórek, wspiera właściwości ochronne. Produkty z kwasem hialuronowym można bezpiecznie stosować zimą, ponieważ, w przeciwieństwie do kremów, w których czynnikiem nawilżającym jest woda, nie wywołują teleangiektazji (rozszerzania naczyń krwionośnych).

Prolina jest niezbędna przy tworzeniu kolagenu ale następuje to wyłącznie w obecności witaminy C, przyspiesza regenerację uszkodzonych chrząstek i więzadeł. Najwięcej proliny występuje w strukturach wiązadeł i ścięgien stawowych. Odgrywa tam bardzo ważną rolę w odtwarzaniu kolagenu (zniszczonego lub zużytego).

Witamina C jest przeciwutleniaczem. Likwiduje wolne rodniki, uszkadzające powierzchnię chrząstek. Witamina C ma ogromne znaczenie dla organizmu. Przede wszystkim wpływa na wytwarzanie i zachowywanie kolagenu, z którego jest produkowana tkanka łączna.

Nazwa tej tkanki pochodzi od roli, jaką odgrywa ona w naszym organizmie, gdyż łączy różne komórki, ma wpływ na zachowywanie przez nie kształtu i sprawne funkcjonowanie. Kolagen znajduje się w kościach (także w kręgach kręgosłupa), rogówce oka, zębach, ścięgnach, mięśniach, stawach, skórze i naczyniach krwionośnych. Obecność kolagenu, a więc pośrednio witaminy C, ułatwia gojenie się ran, złamań, hamuje tworzenie się sińców, powstawanie krwotoków i krwawień dziąseł. Dzięki niej zdrowe komórki stają się odporne na zakażenia i uszkodzenia.

Witamina D3 zwiększa wysycenie tkanki kostnej wapniem. Witamina D3 (cholekalcyferol) należy do witamin z grupy D. W organizmie człowieka ulega przekształceniu do postaci aktywnych, które pełnią rolę hormonów. Cholekalcyferol powstaje w organizmie człowieka w obrębie skóry pod wpływem światła nadfioletowego.

Synteza w skórze pokrywa tylko niewielką część zapotrzebowania. Głównym źródłem witaminy D jest pokarm (mięso, mleko, żółtka jaj). Podstawową właściwością metabolitów witaminy D3 jest zwiększanie wchłaniania wapnia i fosforanów. Witamina D poprzez pobudzanie wytwarzania swoistego białka w jelicie, ułatwia wiązanie a następnie transport wapnia do krwi.

Cholekalcyferol powoduje także zwiększenie wchłaniania wapnia i fosforanów w obrębie nerek. W kościach zwiększa aktywność osteoklastów (komórki usuwające stare komórki kostne) oraz osteolizę osteoklastyczną (proces rozpuszczania kości pod wpływem działania osteoklastów).

Wapń stanowi podstawowy budulec kości.Wapń wchodzi w skład materiału budulcowego kości i szkliwa. W sumie 99% tego pierwiastka buduje strukturę kości i szkliwa.Wapń przez cały czas podlega przemianom polegającym na wbudowywaniu do kości i szkliwa oraz resorpcji.

 Magnez w połączeniu z wapniem wpływa na pracę układu nerwowego i kostno-mięśniowego. Działa przeciwstresowo na organizm.Magnez jest niezbędnym pierwiastkiem do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Magnez materiałem budulcowym zębów i kości.

Bierze udział w przemianie węglowodanów, białek i tłuszczy, aktywuje ponad 300 enzymów komórkowych szczególnie tych współdziałających z witaminami B, witaminą C i E . Magnez pomaga także w wbudowywaniu wapnia do szkliwa zębowego.

 

Profilaktycznie: 1 x dziennie 10 g, rano na czczo. 
Przy zwiększonym obciążeniu i zwyrodnieniach tkanki łącznej: 1 x dziennie 20 g rano na czczo.

 

Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupyPrzejdź do kasy
11111